Mijn 3 favoriete emailmarketingtools

tip

Soms gebruik je een tool die eigenlijk te geavanceerd is voor wat je er mee doet. Dat is vaak zo bij tools voor emailmarketing. Da’s gelijk met een smartphone hebben, maar die alleen te gebruiken om te smssen. Als je af en toe een nieuwsbrief wil sturen, een nieuwsbrief-aanmeldformulier wil op je website, eventueel een landingspagina en automatisatie voor een freebie dan heb je vaak geen uitgebreide tools als Mailchimp, Hubspot of Active Campaign nodig.

Keep it simple en vooral gebruiksvriendelijk! We laten ons soms meeslepen door alle mogelijkheden die zo’n tools hebben, maar vaak heb je die gewoon niet nodig. Er zijn best veel goeie tools die doen wat ze moeten doen, en dat in verschillende prijscategorieën.

Onlangs kreeg een klant die Hubspot heeft een mail dat de prijs per maand verhoogd gaat worden. Het was het goeie moment om eens een kritische blik te werpen op het gebruik: Wat kan Hubspot allemaal en wat doen wij er nu mee? Kan dit ook met een andere tool? Vergeet daarbij niet dat het aantal emailadressen op je maillijst belang heeft, want bij de meeste tools hangt de maandprijs af van hoeveel ‘subscribers’ je hebt. Uiteindelijk bleek hier dat het eigenlijk niet nodig was om zoveel mogelijkheden te hebben, en zijn we overgestapt naar Mailerlite. Ik had nog nooit in deze tool gewerkt, en ik vind het heel ok. De prijs zit ook goed!

Een andere klant heeft Mailchimp met een gratis account, maar nu is het aantal emailadressen in haar lijst hoger, dus moet ze overschakelen op een betalend account. En dat blijkt dan eigenlijk wel duur vergeleken met andere tools. Vroeger had je alleen Mailchimp, en iedereen gebruikte Mailchimp. Maar eigenlijk is Mailchimp een heel professionele en geavanceerde tool voor emailmarketeers. Als ondernemer van een kleiner bedrijf gebruik je gewoon beter iets anders. Eenvoudiger, intuitiever en vooral goedkoper.

Ik werk graag met volgende tools:

  • Convertkit: Qua prijs en mogelijkheden heel vaak exact wat je nodig hebt.

  • Flodesk: Mijn favoriet, gewoon omdat je er mooiere mailings en landingspagina’s mee kunt maken. En zelfs de back-end ziet er mooi uit. MIjn grafisch designer-hart is dan rap verkocht… Is wat duurder, maar hier maakt het niet uit hoeveel subscribers je hebt.

  • Mailerlite: Ook hier alles wat je nodig hebt, makkelijk in gebruik en waarschijnlijk ook net nog iets goedkoper dan Convertkit.

Hulp nodig om te kiezen? Wil je overschakelen naar een andere tool maar weet je niet hoe? Wil je dat ik het voor regel?
Contacteer me en we bekijken hoe ik je kan helpen!

Vorige
Vorige

Hoe vind je terug welk lettertype iets is?

Volgende
Volgende

Case | Bes en Bloem